vickanz.blogg.se

Här speglaz mina tankar & funderingar

Så har jag jobbat med min elaka fantasi

Kategori: Allmänt

 
Hej allesammans!
Nu sitter jag i Umeå och skriver och här trivs jag så himla bra! Jag kom hit igår morse efter mycket trassel under resans gång då bland annat tåget från Stockholm var två timmar försenat.
Det är så fantastiskt att få vara tillsammans med sin pojkvän igen! Jag har saknat honom så himla mycket och det enda jag vill är att vara nära honom. Det enda positiva med att bo så här långt ifrån Mathias är att jag blir så oerhört stark i mig själv. Jag behöver verkligen det eftersom jag alltid varit osäker i mig själv och har haft svårt att lita på min partner då jag tidigare blivit sviken gång på gång. Med Mathias känner jag mig trygg, men det har varit en tuff väg hit. Det första året var jätte jobbigt och eftersom jag är en person som grubblar och funderar väldigt mycket, vilket jag tror hör ihop med min osäkerhet.
 
Efter ett år och fyra månader i ett distansförhållande så kan jag nu skriva under på att jag har blivit mycket starkare, tryggare och framförallt lugnare. Mycket är tackvare Mathias som har spelat en väldigt viktig roll i det här. Han är det jag inte är, trygg och lugn och det har jag verkligen behövt för att klara av det här.
Vi kom tidigt överrens och lovade varandra att om det är något vi grubblar eller funderar på, så ska vi direkt tala om det för varandra. Jag tror att det är bland annat det som har gjort att jag blivit mycket tryggare nu. Jag har blivit bemött av Mathias på ett sätt som har gjort att jag inte känner mig dum. Jag har aldrig blivit idiotförklarad av honom, som jag många gånger blivit i tidigare förhållanden när jag varit ärlig, och det har gjort att jag vågat tala om hur jag känner i vissa situationer. 
 
Jag kom också överrens med mig själv om en viktig sak som jag starkt kan rekommendera till er som besitter olika problem. Det kan vara nästan vad som helst egentligen. Det handlar om att bestämma sig för att gå emot sig själv i dom jobbiga situationerna som man besitter. Det är så jag har jobbat vilket har gjort att jag tillslut märkt att det har varit min tanke och min fantasi som har satt sprätt i mitt huvud. Det som jag har varit rädd för och som jag trott ska hända har aldrig hänt. Det är bara min fantasi som har hjärntvättat mig och som fått mig att bygga upp olika scenarion. Jag har försökt att hitta stunder då jag vet att jag blir otrygg och som jag vet triggar igång min fantasi. Det kan verka konstigt, men det är riktigt effektivt om man bestämmer sig för att ta kontroll över tanken! MEN, obsevera att det viktiga är att bestämma sig för att ta kontrollen när du utsätter dig för detta! Låt inte fantasin/tanken ta över och få dig att tro på den! Ta kontroll över tanken som far genom ditt huvud. Registrera den och fundera på om du ska tro på den eller om du bara kan kasta bort den. Du kommer nog som jag, att märka att det bara är att kasta bort den och välja att inte tro på den. Om du har svårt att fånga tanken så kan du också skriva ner den. Jag kan ge dig ett exempel så kanske det är lättare att förstå hur jag menar.
 
EX. Du är svartsjuk, och varje gång din pojkvän ska gå ut på krogen med sina kompisar utan dig så tror du att han kommer hitta någon annan som du anser är mycket bättre, snyggare och smartare än dig.
Anta nu att din pojkvän ska ut i kväll. Tanken som kommer upp i ditt huvud är, "Han kommer träffa någon annan". Stanna upp och skriv ner den meningen på en lapp. Kolla på lappen och ställ dig frågan, "Är det möjligt att detta kommer att ske eller är det bara min fantasi som sätter sprätt i mitt huvud?".  Kanske frågar du dig också, "Varför är min pojkvän tillsammans med just mig?". Om ni har en sund och bra relation så antar jag att svaret på dessa två frågor kommer att bli i stil med, "Det är min fantasi som spelar ett spel med mig. Min pojkvän är tillsammans med mig för att han älskar mig. Hade han inte velat vara kvar i vår relation, så hade han lämnat den för länge sedan.". 
Nu när du hanterat tanken stryker du ett streck över meningen på lappen, river den i två delar och kastar den! 
 
Att jobba på det här sättet har hjälpt mig otroligt mycket. Det är ingen dans på rosor, men jag ser det som en utmaning som är till för att lösas. Det hjälper inte att göra den här övningen en gång. Den elaka fantasin kommer och hälsar på gång på gång, tro mig. Men glöm inte att vara envis och stå fast vid att varje gång fånga tanken och konfrontera den. Det kan bli många pappersbitar i sopporna, men det är det värt!
Det här är en övning som har fungerat för mig och kan inte lova att den passar dig. Man får helt enkelt prova sig fram vad som fungerar bäst för sig själv.
 
Ett stort tack för att du tagit dig tid och läst igenom dagens långa inlägg som jag hoppas ska vara till nån hjälp för dig som slåss med dina elaka fantasier och tankar! Kom ihåg att du inte är ensam om att tänka och känna så som du ibland gör. Fortsätt kämpa och ge aldrig upp!
 
Vickanz
 
    
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: