vickanz.blogg.se

Här speglaz mina tankar & funderingar

Välgörenhetssmycken

Kategori: Allmänt

Foto: Egendesignade välgörenhetssmycken
 
Cancer
Det finns ingenting som klingar gott i det ordet. Ingenting!
Att oskyldiga människor drabbas av denna hemska sjukdom är vidrigt och orättvist! 
Jag kan inte bara stå och se på när människor i min närhet drabbas av detta äckliga monster!
Inte bara en person blir lidande. ALLA kommer att drabbas och ALLA tvingas genomgå sorg, saknad och förtvivlan. DET, är orättvist! Jag har inte hjärta att bara stå och se på och bevittna när människor angrips av denna aggressiva sjukdom som både är respektlös och oacceptabel!
 
 
Jag har nu beslutat mig för att börja tillverka välgörenhetssmycken 
 
Detta betyder att för varje smycke jag säljer, så kommer jag att sätta in 5:- för att hjälpa cancerforskningen i deras hårda kamp att besegra denna hemska sjukdom.
Jag hoppas att du vill hjälpa mig att sätta stopp för människors lidande! Vill du inte köpa ett smycke så kan du självklart endast skänka en gåva via sms eller betalkort/internetbank genom att följa instruktionerna i länk nummer 1 som du hittar åt höger under min presentation på den här sidan. Klickar du på länk nummer 2 hittar du de smycken som jag säljer.
 
 
Dela gärna länkarna till så många du kan så att fler har möjlighet att bidra till cancerforskningen!
Tillsammans är vi starka, tillsammans ska vi besegra cancern!
 
 
 
Vickanz

Hej tomten

Kategori: Allmänt

 
Hej tomten
 
Jag är en snäll tjej som gillar bläck och som tycker det är jätte fint med konst! Fast inte sån konst som hänger på väggen och inte bläck som man ritar med på papper utan RIKTIG konst och RIKTIGT bläck! Sånt som man kan pryda sitt egna palats med. Så jag tänkte att jag inte skulle vara så jädra krånglig som alla barn ska vara, och ställa en massa krav hit och dit. Nej, jag tänkte att jag bara önskar mig två armar fulla med bläck och konst. Så enkelt va det med de. Och skulle du vilja bidra med mer så äre helt okej föe mig. 
Så när du kommer förbi här kan du väl bara dumpa nån miljon eller två så räcker det ju till lite annat tjaffs oxå. Skulle va sjukt jävla snällt av dig kompis! Ta BMW:n istället för renarna så slipper du frysa skägget till is farbror. Sen är det ju jädra mycket coolare att drifta in i en BMW istället för att komma med fyra renar på häng. Så kan du lämna bilen här också som en liten extra gåva. Skit bra! Tänk på saken så ses vi den 24:e då! High five!
 
Vickanz

Jag saknar mitt liv

Kategori: Allmänt

 
 
Jag saknar mitt liv
 
 
Jag försöker att inte grubbla
men jag blir hela tiden påmind
 
Jag försöker att tänka positivt
men allt blåser bort, som i en stark vind
 
Att inte kunna träna och göra precis det jag vill
får dagarna att gå långsamt, ja dom står nästan helt still. 
 
 
Vickanz
 
 

En ängel utan vingar

Kategori: Allmänt

Foto: Örhängen av Efva Attling- The way to the stars. Dessa fick jag av min fantastiska vän! Finner inga ord. Tack!
 
Idag fick jag besök, och det tog inte många minuter innan tårarna rann på min kind. Inte bara på grund av saknad, även av lycka. Två starka känslor som länge legat och tryckt i mitt bröst, och som idag helt enkelt rann över när en oerhört betydelsefull vän, med ett stort och kärleksfullt hjärta, klev innanför dörren som en ängel. En ängel utan vingar.
 
En ängel som gång på gång bevisat att hon alltid finns där, och som gör allt och lite till för att hjälpa när man själv är på väg att tappa greppet och ge upp. En äkta vän som ser till att lågan inte brinner ut.
Den här ängeln är för mig en stor förebild och jag ser upp till henne så mycket att det inte ens finns tillräckligt med ord att beskriva det med. Jag beundrar denna starka ängel i hennes sätt att tackla motgångar och hennes förmåga att orka resa sig upp, om och om igen. Hon bevisar verkligen att ingenting är omöjligt och det berör mig verkligen.
 
Jag blir rörd till tårar när jag ser hur hon engagerar sig till fullo i mitt mående även när hon själv har det som tuffast och svårast. Hon hör alltid av sig oavsett om hennes tillvaro är helt upp och nedvänd, och det får mig faktiskt att gråta. Jag gråter när jag inser vilken tur jag har. Det är inte alla som har en ängel gjord av diamant.
 
Även om jag bara känt den här diamanten i knappt 8 månader, så har hon en mycket speciell plats i mitt hjärta, och det finns ingen som kommer att kunna ta den ifrån henne. Aldrig någonsin. 
Jag kommer aldrig att släppa taget om den här värdefulla änglavännen gjord av diamant, för hon betyder så oerhört mycket för mig. Jag kommer stå vid hennes sida precis som hon gör vid min, dag som natt, oavsett vad som händer, för alltid!
 
Tack för att du finns älskade du! Fortsätt vara den du är. Det är de som gör dig till den där unika, speciella och alldeles underbara vännen, som alla önskar sig!
 
En stor kram från mig till dig Ullis, och även till din fina familj. Ni är så saknade!
 
 
 
 
Vickanz
 

Sätt dig ner för guds skull

Kategori: Allmänt

Foto: Mitt egna mästerverk 
 
Ja.. Det är så att jag har börjat med något som jag aldrig i hela mitt liv trodde att jag skulle börja med, nämligen att tillverka smycken! Ja det är sant och neej det har inte slagit slint! Jag är fullt normal. Eller nej det är jag ju inte! Men, ah.. du förstår. Förbannat onormal fast ändå normal. På nåt sätt.. (Fråga mig inte på vilket sätt, för det har jag ingen aning om)
 
Eftersom jag forfarande är sjukskriven och inte klarar av för mycket aktivitet, så förstår du som känner Veronica "bokstavsbarnet" Blom, att jag håller på att sprängas i småbitar.. Vad hittar man på som inte kräver fysisk ansträngning men inte heller allt för mycket stillasittande och definitivt inget som är tålamodskrävande? Jag menar, jag är ju inte direkt bruden som älskar att sitta stilla och pyssla. Nja.. Hade jag själv fått välja så hade jag ju hellre slagit och sparkat på en boxningssäck tills jag spytt. Eller varför inte springa 1 mil i uppförsbacke. Det är skönt! Men det går ju inte nu som sagt så då är det bara att gilla läget och försöka hantera den där djävulska frustrationen på nåt sätt.
 
Jag har länge funderat på vad jag skulle kunna fördriva min tid med eftersom jag i stort sett bara klarar av att variera mellan att sitta, ligga och stå korta stunder.
Plockepinn? Ne, det går ju inte..
Bygga korthus? Nej satan! Det går definitivt inte! Hej tålamod! Vad är det?!
Läsa en bok? Eh, nee.. Förstår ju lika mycket av en svensk bok som en arabisk. 
Måla? Ah visst. Familjen streckgubbe & det gröna gräset sen va de klart.. Så obegåvad tjej.
Kolla på en film? ..Det va ju det där med att sitta still för länge och DESSUTOM koncentrera sig på samma gång... Inte min starka sida kanske... Det är ju fan lika svårt som att sjunga Thunderstruck med ACDC baklänges med stängd mun.
SUCK! Så lätt var det att komma på nåt som en 27 åring i en 327 årings kropp kan sysselsätta sig med.
 
MEN. Så en dag kom en vän till mig med förslaget att börja tillverka smycken och först tänkte jag, "nej fy fan! JAG?! Aldrig!!". Men dagarna gick och jag funderade på det där. Kanske finns det nåt sätt att göra smycken på som inte tar så in i satans lång tid? Så jag slipper slåss med mig själv och mitt sjukt värdelösa tålamod menar jag. Jag vill ju att saker och ting ska bli färdiga snabbt. Helst i förrgår.. Eller förra året...
Så jag knatade in till hobbyboden, som jag ironiskt nog bor granne med, tillsammans med min mamma och handlade på mig en & annan pärla. Och nu sitter jag här. Fast i skiten och kan inte sluta. Det tråkiga i det hela är att jag inte fixar att sitta för långa stunder med detta och det är inte på grund av min taskiga förmåga att hålla mig lugn, utan för att jag får så förbannat ont i ryggen. Av att göra ett ynka litet armband, tänker du. Ja, tyvärr så är det så jävla sjukt. Men jag har ju några timmar att slå ihjäl på ett dygn, så även om jag tvingas lägga mig ner emellanåt så har jag flera timmar till att göra armband ändå. 
Så nu innebär det här alltså att jag då har börjat göra smycken som har resulterat i att folk hör av sig och vill köpa dom av mig. Roligt att man kan göra någon annan glad tycker jag. Så nu vet du vem du ska höra av dig till om du skulle vilja köpa ett armband till dig själv eller någon annan!
 
Med detta säger jag godnatt och på återseende gott folk! Nu ska jag skalla kudden i hopp om att somna innan 04:00. Ha det gott och dröm om någe läskigt!
 
Vickanz