vickanz.blogg.se

Här speglaz mina tankar & funderingar

En lång dag väntar

Kategori: Allmänt

 
 
En lång dag väntar mig idag. För att kickstarta och komma igång på riktigt sitter jag just nu med ett GLAS kaffe och laddar för att beege mig till gymet. Crosstrainern ska få jobba lite idag igen hade jag tänkt.
Efter träningen ska jag kila till första jobbet 10-15 och efter det blir det lite massagejobb fram till 20. 
Jag känner på mig att det kommer bli en bra dag så vad väntar jag på? Let´s go!
 
Vickanz

Dagens bestyr

Kategori: Allmänt

Foto: Min nyinköpta ridjacka
 
Dagen har bestått av många aktiviteter idag! Först stallet och Schummi skötte sig riktigt bra idag. Han är friskförklarad nu och det återstår rehabilitering i två månader. Det innebär skrittpass 30-45 minuter i form och tömkörning på samma sätt. Just nu sitter jag och rider öppna, sluta, skänkelvikningar, halter och volter för att bygga upp muskler bak samt få honom mjuk och fin. Det finns ingen anledning att forcera, utan bättre att låta tiden göra sitt. Om fyra månader, knappt, ska han vara tillbaka fit-for-fight säger veterinären. Det är bara att lyda order och jobba på i skrittövningarna!
 
Efter stallet blev det en sväng, som vanligt till, mitt andra hem gymet. Jag började med 45 minuter Bodypump och därefter 1 timma Crosstrainer. Det känns så fantastiskt skönt efteråt. Man inser att träningen gått rätt till när man inte kan lyfta vattenflaskan för att dricka. Då har man verkligen kört skiten ur biceps, triceps och axlar...!
En FANTASTISK KÄNSLA helt enkelt! 
 
På eftermiddagen har jag varit runt till tre massagekunder och efter det kände jag att både ögon och kropp var trötta. Men innan jag åkte hem så tog jag en sväng förbi nyöppnade XXL i Norrköping. Det var inte bara jag där kan jag säga... OH MY GOD! Jag fick kolla på vaktens räknare och det har alltså under hela dagen varit över 7000 personer där idag!! Jag inhandlade bara Omega-3 och ett Nike-träningslinne. Sjukt billigt!!
Efter XXL drog jag upp till Ingelstad för att se om jag kunde hitta en ridjacka, och det gjorde jag! Så jävla snygg tyckte jag att den va så det nästan tar emot att ha den i stallet. Men vad gör det om 90 år?! Redigt nöjd blev jag i alla fall!
 
Nu sitter jag i soffan färdig för att hoppa i säng. Känner att ögonlocken börjar bli tunga nu, så det är väl bäst att säga god natt och skalla kudden helt enkelt. Klockan ringer ju redan 05.30 i morgon bitti. Då är det dax för  Crosstrainern att göra sitt igen och sen jobb fram till 20! Men innan jag stänger mina blå för dagen så måste jag göra det viktigaste på hela dagen, nämligen ringa min älskling och säga god natt till honom! Att höra hans röst gör mig lugn och varm och det får mig att sova gott! Lyckan i mig bara bubblar just nu för min ängel kommer hem till mig nästa vecka! Då är det SEX VECKOR sen vi träffades! Jag saknar honom så fruktansvärt mycket nu och det ska bli så skönt att få hålla om honom igen!
 
Nu tackar jag för mig och säger sov så gott.  Vi hörs en annan dag!
 
Vickanz
 
 

Ridning, Träning och Isterbandet på det

Kategori: Allmänt

 
Idag har jag haft en toppendag! Jag började dagen med lite ridning och därefter begav jag mig till gymet för lite träning. Idag blev det ett axlar-bröstpass och lite spinning på det. Det blev ett kanonpass och jag är riktigt nöjd faktiskt! 
Nu i kväll har jag varit & repat med Isterbadet. Ja... Vi heter så. Sjukt kul & få sjunga av sig lite och träffa galna människor! Härlig energi helt enkelt! Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla på ett avsnitt av Orange is the new Black. En serie som verkligen är att rekommendera ifrån min sida! 
Ha det gött så hörs vi snart igen, Puss & godnatt!
 
Vickanz

BORED OF BEING BORED

Kategori: Allmänt

 
Fy vad det är ensamt här! Riktigt tråkigt måste jag säga. Vad ska man göra så här dax lixom....?
Mysa med pojkvännen? Hade jag DEFINITIVT gjort om han inte bodde 95 mil härifrån.
Internetshoppa? Blir alltid så väldigt dyrt och det har jag inte råd med nu när jag varit sjukskriven i två månader. Ut & gå? Det är mörkt ute och gillar inte att gå ensam så här dax.
Gå till gymet & träna? Gymet som jag tränar på är inte öppet vilket suger getpung! Hade annars stuckit dit.
Lyssna på musik? Slutar alltid med att det spelas lugn musik och jag sitter & tjuter.
Kolla på en film? Det är skittråkikgt och deprimerande att kolla på film ensam så det tänker jag inte göra.
Gå & lägga mig? Har sovit tre och en halv timme och är inte tillräckligt trött för att sova nu.
Hemmaträna? Ja, eftersom det inte finns något annat som faller damen i smaken så får det bli så helt enkelt.
Tack & hej
 
Vickanz
 

Allergichock från helvetet

Kategori: Allmänt

 
Foto: Början på min allergireaktion och värre blev det 
 
Ja nu när man har börjat med hästarna igen så får man smaka på allergin från helvetet. Det ska inte vara smärtfritt att komma tillbaka igen. På Onsdag ska jag till läkaren och prata med dom. Det måste göras något på riktigt nu för så här kan jag inte ha det! Jag var inne i stallet idag i MAX 5 minuter och jag blev verkligen toksjuk! Jag nös och hostade om vartannat i ungefär två minuter i sträck, ögonen sved, kliade brutalt och svullnade igen, luftvägarna svullnade likaså & jag fick svårt att andas och jag fick utslag i ansktet och på händerna.
Jag som ALDRIG varit allergisk tidigare! Fy fan säger jag bara! Det var bara att försöka ta sig hem säkert och slänga sig i sängen efter en dusch. Där kraschade jag och sov i tre och en halv timma och nu känns det som att jag varit ordentligt sjuk... 
Jag hoppas att läkaren kan hjälpa mig på Onsdag så att jag slipper genomlida det här varenda gång jag ska till stallet. Kommer ju att befinna mig där ungefär sex gånger i veckan, så det kan bli jobbigt...
Med detta säger jag tack för mig och trevlig Lördagkväll på er!
 
Vickanz

Från förr till nu och en massa history

Kategori: Allmänt

Foto:Högst upp- min stjärna Lady Brown.
Åt höger och längst ner- min otroliga kämpe Don Jacobo.
Åt vänster- min sista häst innan upphållet, Åskar.
 
 
Foto: Schumacher (omusklad och tjock) skrittas igång av Veronica efter skada.
 
Ja vad ska man säga... Jag är nu förhoppningsvis på väg tillbaka där jag en gång startade mitt liv. På hästryggen.
Det hela började när jag bara var ett par månader. Min mamma och min syster höll flitigt på med hästar och jag följde med vart dom än skulle. När jag var fyra år började jag själv att rida. Jag fick låna en liten tjock ponny vid namn Topsy som jag "åkte" runt på.. Jag minns henne som genomsnäll, tjock och vääääldigt lugn! 
 
När jag var sex år fick jag min första häst, Funny Girl. Ja, hon hette så och hon var min bästa vän! En vit D-ponny som var raka motsatsen till Topsy! Frida, som hon kallades, kom att bli min första tävlingsponny. Vi susade runt på hoppbanorna i ett par kilometer för fort, men vad gjorde det när man hade så kul på hästryggen som sexåring?! Det var en underbar tid och den ponnyn lärde mig så otroligt mycket!
 
Efter Frida fick jag låna lilla Jonathan, en B-ponny, samtidigt som jag hade min lilla A-ponny Molly. Dessa två var varandras motsatser, rakt av! Jonathan var den bekväma latmasken som gärna vilade sig i form medan Molly var den coolaste och hetaste A-ponnyn som älskade att köra fullt ös på Täby galoppbana! Molly vann inte bara genom att springa snabbast, vi vann också en hel del hopptävlingar tillsammans när vi teamade. Vi blev oftast ihopslagna med kategorin över oss eftersom vi för det mesta var ensamma i vår kategori. Molly var sjukt snabb och ville alltid vinna, precis som jag, så vi brukade slå dom andra med hästlängder, när jag väl kom ihåg banan.... Jag hade nämligen en period då jag omöjligt kunde minnas i vilken ordning hindrena skulle hoppas... Och Veronica var vid dessa tillfällen URSINNIG! Med Molly tävlade jag alltså både hoppning och ponnygalopp och vi tog oss bland annat till galopp-SM på strömsholms stora gräsbana och slutade på en femte plats tillsammans.
 
Efter att jag vuxit ur min älskade Molly så kom Ronja in i stallet och blev min nästa ponny. Ronja var en C-ponny som jag tävlade hoppning, dressyr och fälttävlan med och även hon lärde mig mycket. Det här var kanske inte riktigt min typ av ponny, men vi hade en rolig tid tillsammans och vi plockade många rosetter på tävlingsbanorna.
 
Efter Ronja kom mitt fantastiska stjärnskott, Lady Brown! Vilken ponny!! En C-ponny som verkligen hade DET! Det här lilla energiknippet från Irland ville mer än vad hon kunde när jag började att rida henne. Det märktes att hon inte hade haft det så lätt i sina dagar och hon var väldigt speciell på många sätt. När hon kom till mig så hade hon för det första inte en enda muskel i bra skick. Hon sprang i tusen kilometer och visste varken ut eller in. Efter sjukt mycket jobb och efter många timmar hård träning, så blev den här ponnyn tillslut en stjärna! Hon gjorde alltid sitt bästa och älskade att hoppa! Vår tävlingstid tillsammans slutade på elitnivå och vi slogs bland annat om en plats i Prins Carl Philips Cup i Globen 2009. Vi hann bara med att vinna vår första kvalrunda innan min älskade ögonsten blev skadad vilket gjorde att hon inte fixade att fortsätta som tävlingsponny. "Brownie", som hon kallades, är den bästa hästen jag någonsin ägt och hon hade sån kapacitet och kämparglöd att man inte kunde förstå hur ont hon faktiskt hade i slutet av sin karriär. Man såg hur mycket hon ville och hon krigade verkligen in i det sista utan att visa något som helst tecken på att hon inte mådde bra.
Jag fick en dålig känsla efter en tävling då vi tog hem en andra plats. Det låter helt sjukt och mamma trodde jag bara betedde mig illa när jag kom ut från banan felfri och sa att något var fel. Hon tyckte jag var oförskämd som inte nöjde mig med en andra plats när allt dessutom gått felfritt inne på banan. Men mycket riktigt så visade det sig att hon var halt. Här insåg man verkligen hur mycket den ponnyn älskade att hoppa! Hon lärde mig det mesta och jag kan än idag sakna vår tid tillsammans.
 
Efter Brownie tappade jag lusten att fortsätta men efter ett tag kom den tillbaka när jag fick syn på ännu en speciell ponny nämligen D-ponnyn Don Jacobo. Det här var något utöver det vanliga. En misshandlad häst som hade fått sitt självförtroende kört så långt ner i botten som det bara går. Fy fan för äckliga människor som behandlar och utsätter djur för misshandel och vanvård!! Sånt folk borde inte få finnas! Den här stackars individen var inte ens ridbar när jag köpte honom. Hann var skygg, tänderna i munnen satt lösa och tungan var nästa avsliten. Jag vill inte ens veta vad den här stackarn hade blivit utsatt för!
Många runt omkring mig kallade honom för galen. Jag vägrade att lyssna och bestämde mig för att jobba fram en trygghet och ett förtroende. Det här var med livet som insats vissa dagar, men jag ville ge honom en chans och jag hade bestämt mig för att ge honom all min kärlek. Även det här kom att bli en fantastisk kämpe. Efter mycket arbete tillsammans så startade vi ett antal tävlingar med framgång. Han var så himla fin på alla sätt och det fanns inget ont i honom vilket man kan tycka är konstigt efter allt han måste ha gått igenom. Dessvärre slutade även vår tid tillsammans med en skada som gjorde att vi inte kunde fortsätta vår resa. Han fick följa med Brownie till hästhimlen där han nu förhoppningsvis lever ett älskvärt liv tillsammans med andra änglar. Han är älskad och saknad!
 
Dojje skulle bli min sista häst lovade jag mig. Men... Ett erbjudande om att låna en storhäst kunde jag inte motstå. Åskar, en 4-åring, flyttade hem och vi kom att bli ett team i två år sen bestämde jag mig för att lägga hästarna på hyllan och ta en paus från den här livsstilen. Ja, man kan kalla det för en livsstil eftersom man lägger ner hela sin själ i detta när man satsar så hårt som jag valt att göra under dessa år.
 
Och nu då... Jo, nu har min mamma gått & köpt min systers 6-åring som jag har fått äran att rida och förhoppningsvis också tävla framöver! Efter fyra års uppehåll så är jag nu tillbaka, mer laddad än någonsin och det känns helt fantastiskt! Från och med nu kommer jag nog antagligen att få smaka på ett & annat gruskorn då jag och Schumacher härmed startar vårt samarbete tillsammans. Detta ser jag fram emot, håll tummarna, nu kör vi!
 
Forstättning följer så länge jag håller mig levande...
 

Vickanz
 

Jävla skitdröm

Kategori: Allmänt

 
Hemska kvällar, kan dom inte bara lämna mig ifred! Kväll för mig innebär oftast en massa tankar och dom slutar många gånger i tårar. I kväll är saknaden efter min vän Christian, som nu mera lever i änglavärlden, fruktansvärt plågsam. Det är ofta som mina tankar landar hos Chrille och hans oerhört fina familj. Hur mår dom? Kan jag hjälpa till på något sätt? Jag vill inte bara stå här och se på! Det är så frustrerande! 
Jag vill fortfarande att det ska vara en dröm. Jag vill bara vakna och slitas ur den här jävla skitdrömmen! Jag känner att jag behöver skriva av mig lite, för att bära på sorg är tyngre än vad jag någonsin kunde tro. Att känslor kan pendla upp och ner på det här sättet är verkligen jobbigt. Ena dagen går det jätte bra och en annan kan man inte sluta gråta. Det känns liksom som att någon tryckt på en knapp och sen kommer allt på en och samma gång! Jag tror att jag har pressat undan min sorg och börjar förstå att den ligger gömd djupt inne i mitt hjärta.
Jag tror inte att det är så många som vet hur mycket Chrille betydde för mig. Han var en otrolig vän med ett stort hjärta, som alltid fanns ett samtal bort när det var något. Våra kvällar när vi hängde & glodde på dåliga filmer, vår sjukt dåliga humor som bara vi förstod oss på, våra rundor som vi gjorde till stan för & svulla Donken, våra sjuka samtal i timmar när Chrille satt i kranen på jobbet och hade långtråkigt. Ja, så många minnen.. Jag glömmer heller inte den där sommarkvällen då vi blev hembjudna till Chrilles pappa och Heléne. Vi grillade, pratade en massa strunt och skrattade tillsammans. Precis som vänner gör. Så många fina minnen som aldrig kommer att försvinna från min näthinna. Efter olyckan började jag leva på ett helt annat sätt. Man vet aldrig om det är den sista dagen på jorden och det viktigaste för mig är att leva som om det faktiskt vore den sista. 
Var rädd om dom du älskar och var rädd om dig själv. Du är värdefull för många runt omkring dig, glöm aldrig det!
 
Vickanz
  

Underbart

Kategori: Allmänt

Idag ska jag till frissan! Wohoo! Lika roligt varje gång! Frågan är vad jag ska hitta på bara.. Jag ska höra med min frisör vad hon tror om en plan jag har så får vi se vart vi landar... Sen efter det ska jag hem till Linus för att lira och spela in lite musik. Det blir gött! Men innan dessa två saker så ska ja hinna med en vända ner till gymet hade jag tänkt. Jag tänkte cykla nån mil eller två. Igår var jag på mitt andra pass efter mitt långa uppehåll på lite drygt två månader. Första passet jag testade var Core. Det gick faktiskt jätte bra, med tanke på foten. Så himla skönt att kunna träna igen. Den bästa känslan som finns för mig! Igår var jag på ett spinningpass. Det gick väl sådär.. Så länge jag inte cyklar stående i backarna så går det jätte bra, men att lägga full tungd på framfoten fungerar inte. Som sagt, det känns helt fantastiskt att få vara igång igen! Nu måste jag fixa iordning mig & dra så att jag hinner med allt som står på schemat! Jag vill önska dig en jätte bra Fredag så hörs vi snart igen!
 
Vickanz
 
 

VILKEN KÄNSLA

Kategori: Allmänt

 
Herregud vilken skön känsla jag har inom mig nu! Jag har precis fått mitt slutbetyg för kursen, Naturkunskap 2, som jag läst i fem veckor och jag fick ett D! Helt otroligt skönt att vara klar och få ett betyg som faktiskt innebär lite bättre än godkänt! Jag är verkligen nöjd med det eftersom jag inte har lätt för mig när det gäller plugg. 
Nu är det bara att avvakta och se om man kommer in på den utbildningen som man sökt till Januari 2014. För att fira mitt betyg så drar jag till gymet för andra gången idag och avverkar nån mil eller två på cykeln igen. Värmde upp förut med 1.5 mil. Få väl se vad det blir den här gången.. Hoppas du får en trevlig eftermiddag och kväll!
 
Vickanz

Ska jag eller ska jag inte

Kategori: Allmänt

dagens stora fråga, ska jag eller ska jag inte? Nåt som jag älskar att variera är frisyren. Det kan både jag och min frisör bekräfta. Jag älskar att hela tiden hitta på nya saker men nu har jag kommit till en svår fråga.... Jag skulle vilja färga rött, precis som på bilden. Men problemet är att det kommer bli ett helvete om jag vill bli blond igen. Det är i stortsett inget alternativ att bli det om jag färgar håret rött. Men det är ju så sjukt snyggt!! Åh, suck!! På fredag ska jag till frissan och till dess måste jag ju ha bestämt mig! Damn
 
Vickanz

Världen rasar inte samman

Kategori: Allmänt

 
Nu får det vara dags för en liten paus i plugget. Det är viktigt när man känner att tankarna börjar rusa iväg åt fel håll. I morgon är det dags för prov i Linköping klockan 9 och jag känner den där känslan, som man hade när man gick på gymnasiet, sakta komma smygande i min kropp. Ingen trevlig känsla! Men jag vet att jag stressar upp mig i onödan mer än vad jag behöver och det tror jag är ganska vanligt att man gör. Sätter för höga krav och målar upp nån slags felaktig bild av hur det ska gå. Mitt stora problem är att när jag ska göra ett prov, så förstår jag inte frågan framför mig. Jag får då en inre panik, hjärtat börjar slå snabbare och jag blir stressad. Det här ska jag försöka undgå i morgon när jag ska skriva mitt prov, jag ska ta lärdom av mina tidigare upplevelser när det gäller tentor och prov. Jag ska tänka att om jag misslyckas (som jag nu inte kommer att göra) så är det bara att boka en ny dag och skriva om provet igen. Jag måste förstå att världen inte rasar samman om jag nu skulle kugga! Jag ska fylla min kropp med en massa positiva känslor och tankar idag, och sen gör jag bara mitt bästa i morgon helt enkelt.
Ett tips till dig som också stressar upp dig och målar upp bilder och scenarion i onödan, slappna av och se det inte som ett misslyckande om du råkar missa på ett prov. Se det istället som lärorikt och nyttigt!
 
Vickanz

Ny tid bokad

Kategori: Allmänt

 
Tja
Hoppas du haft en underbar dag! Min har varit skaplig. Den har bestått av plugg från klockan åtta fram till klockan tolv ungefär. Därefter begav jag mig till stan för att boka tid. Här ska gaddas!!
den 22/10 är det dax att gå på med lite nålar igen. Jag längtar som bara tusan! Tror det kan bli fräckt när den är klarrrr! Har bokat sex timmar men börjar med tre den 22:e... Nu har jag något att se fram emot!
Sen har jag träffat mina underbara vänner Linus och Jennifer ikväll. Har saknat dom så det va kul & få leka lite med dom. Det blir sängen tidigt idag för i morgon ska jag upp klockan SEX!!! OMG!! Hur det ska gå har jag ingen aning om.... Men det måste gå... För imorgon ska mina små kattbebisar till farbror doktorn. Så för & göra det lite lättare, förhoppningsvis, så säger jag gonatt nu och skallar kudden helt enkelt! Sov gott!
 
Vickanz

Min stora längtan

Kategori: Allmänt

 
Idag är jag oerhört trött. Jag har så svårt att somna om kvällarna eftersom jag grubblar och grubblar. Ibland önskar jag att det fanns en off-knapp som jag bara kan stänga av allt med. Det här är en ny sak som jag verkligen måste jobba med. Att sätta fokus på något annat när det börjar snurra i huvudet. Mitt problem är att jag tänker alldeles för mycket på framtiden. Jag har svårt att leva i nuet, men måste försöka att bli bättre på det. Min  stora längtan är att sluta oroa mig över saker & ting. Man blir bara trött av det och det är onödigt att slänga bort energin på något som du inte kan räkna ut i förtid! Frågan jag ställer mig ofta, är det väsentligt att jag ska oroa mig för hur mitt liv kommer att se ut om tre år? Svaret här blir oftast väldigt tveksamt vilket man kan tycka är konstigt, men jag jobbar för ett starkt nej. Det är ju mycket enklare och framförallt sundare att leva i nuet och ta en dag i taget. Det här var lite tankar jag hade just nu och det kändes skönt att få skriva ner dom slippa bära på grubblet mer idag. Jag skriver ner mina funderingar och bestämmer mig för att inte grubbla mer idag, det är det bästa för mig! Jag vill önska dig en bra dag och ta hand om dig & dina nära och kära så hörs vi kanske här snart igen.
 
Vickanz