vickanz.blogg.se

Här speglaz mina tankar & funderingar

Ingen vill ha mig, ingen har tid

Kategori: Allmänt

 
En liten del av en lång historia
 
 
Den 11 januari- Jag blev skickad från akutvårdsavdelningen i Norrköping med liggande sjuktransport till ryggkliniken på US i Linköping. Där blev jag kvar i nio dagar.
 
Den 20 januari- Jag blev utskriven från ryggkliniken på US i Linköping. Utskriven och hemskickad med en ny smärtlindrande medicin som jag direkt skulle börja trappa ut med hjälp av det uttrappningsschema som jag fick med mig.
 
Den 21 januari- Jag skulle ta av mig strumporna och på en sekund högg det till i ryggen och jag fick slänga mig ner i sängen pga fruktansvärd smärta! Efter att ha lyckats få i mig en hel del stark smärtlindring som jag tidigare lagt in i sängen, lyckades jag somna.

Den 22 januari- Klockan 09:00 tog jag min morgonmedicin men efter en timme kom jag fortfarande inte upp ur sängen pga smärta i rygg, ljumskar och ben. Klockan 10:00 ringde jag 112 och en ambulans kom bara 15 minuter senare. Efter några sprutor med ytterligare smärtlindring bar ambulanspersonalen ner mig på bår till ambulansen och körde mig direkt till akuten på Vrinnevi i Norrköping.
Väl inne får jag träffa en läkare ganska omgående som undersöker mig. Hon talar om för mig att dom inte kan göra något mer än att ge mig tillfällig smärtlindring. Istället gör hon ett försök att få tag i ryggkliniken på US i Linköping i hopp om att jag ska få komma dit igen. 
Efter sex timmar lång väntan i korridoren på akuten kommer läkaren och meddelar att Linköping inte vill ha mig där eftersom jag tidigare varit inskriven hos dom, och för att dom anser att dom inte kan hjälpa mig mer.
Eftersom jag var så pass smärtpåverkad fick jag vara kvar en natt på AVA för smärtlindring.

Den 23 januari- Jag blev hemskickad av en hjärtläkare och blev ombedd att ringa vårdcentralen på måndagen den 26 januari och be dom om hjälp.

Den 26 januari- Jag ringer, precis som hjärtläkaren sa att jag skulle göra, till min vårdcentral och talar om att jag blivit mycket sämre än när jag låg inne på ryggkliniken samt att jag även legat inne på AVA efter det.
Dom säger att dom inte kan hjälpa mig eftersom det är Smärt & Rehab i Linköping som har hand om mig.
Jag ringer Smärt & Rehab direkt efter att jag pratat med min vårdcentral. Jag ber sköterskan som svarade att få boka en tid hos min läkare för att jag blivit mycket sämre och behöver hjälp snarast. Hon säger att hon ska skicka ett meddelande till läkaren där hon ber honom att ringa mig. Han ringde aldrig under dagen.

Den 26 januari natten till den 27 januari- Jag var väldigt nära på att svimma fyra gånger pga smärta när jag skulle gå från toaletten till sovrummet. Jag kräktes för att det gjorde så ont i magen, ryggen, båda benen och ända ner under fotsulorna. Efter att ha kramat spy-hinken ett bra tag och lyckats få i mig lite smärtlindring, somnade jag.

Den 27 januari- Jag har idag haft fruktansvärd smärta i min rygg och har fått ätit mer stark smärtlindring än tidigare. Jag ringde till Smärt & Rehab idag igen och berättade vad som hänt och att jag verkligen behöver hjälp! Jag talade om att jag även ringde igår men att läkaren inte ringt och jag bad henne att försöka nå honom igen då jag mår riktigt dåligt. Sköterskan svarade mig att hon skulle skicka ett meddelande till honom igen. Hon talade om för mig att hon visste att min läkare hade väldigt mycket att göra idag, så om han inte hann ringa mig i eftermiddag så KANSKE han hinner ringa mig imorgon. Nu är klockan 19:22, och han har inte ringt.

Jag vet att jag är långt ifrån ensam när det gäller att inte få den hjälp man behöver av sjukvården, men nu bryter jag på riktigt ihop! det känns som att jag står och skriker rakt in i en vägg! 
 
Vem kan hjälpa när ingen vill ha mig eller anser sig inte ha tid att kontakta mig?
 
 
 
 
Vickanz
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: